Gehoorbescherming

De gehoorbescherming bij Hoorpunt wordt op maat van uw gehoorgang gemaakt zodat deze uniek is voor uw oor. De audioloog maakt een afdruk van uw gehoorgang. Dit wordt de vorm van uw gehoorbescherming. De voordelen van dit maatwerk zijn dat het een goede pasvorm heeft en een langere levensduur. Ook zal een op maat gemaakte gehoorbescherming het geluid maximaal kunnen dempen.

Werkdoppen

Wie? Voor personen die tijdens het werk blootgesteld worden aan luide geluiden. Ze worden meestal gebruikt in de volgende sectoren: industrie, bouwsector, landbouw en bosbouw.

Wat? Deze gehoorbescherming beschermt uw oren tegen luide schadelijke geluiden. Anderzijds zorgt deze gehoorbescherming dat u spraakgeluiden nog kan verstaan zodat belangrijke communicatie met uw team mogelijk blijft.
Werkdoppen zijn gemaakt uit zacht silicone zodat de gehoorbescherming comfortabel in uw oor zit. Er is ook hard acrylaat mogelijk indien u veel in contact komt met stof. Er bestaan verschillende soorten filters waardoor we de hoeveelheid demping kunnen bepalen.

Waarom? De blootstelling aan luide werkgeluiden kan na verloop van tijd leiden tot onomkeerbare gehoorschade en oorsuizen.

Muziekdoppen

Wie? Voor muziekliefhebbers en muzikanten die de oren willen beschermen tegen luide schadelijke muziek en tegelijkertijd willen genieten van een goede muziekkwaliteit zonder vervormingen. Dit type wordt gebruikt in volgende situaties: nachtleven en concerten.

Wat? Deze gehoorbescherming beschermt uw oren tegen luide schadelijke muziek. De muziekfilter is zodanig opgebouwd dat de muziekkwaliteit en het spraakverstaan bewaard blijven. Er is keuze uit verschillende filters waarbij de hoeveelheid demping gekozen kan worden. Deze gehoorbescherming is gemaakt uit een zacht silicone zodat de doppen comfortabel in uw oor passen.

Waarom? De blootstelling aan luide muziek kan leiden tot onomkeerbare gehoorschade en oorsuizen.

Slaap- of stiltedoppen

Wie? Voor personen die graag genieten van een geluidsstille nachtrust zonder omgevingsgeluiden. Dit type wordt gebruikt tijdens uw nachtrust thuis, op hotel, in berghutten of campings. Voor studenten kunnen deze doppen ook erg nuttig zijn.

Wat? Deze gehoorbescherming vermindert irriterende geluiden tijdens de nacht zoals verkeerslawaai of snurkgeluiden terwijl belangrijke geluiden zoals de wekker en de telefoon hoorbaar blijven. Het is gemaakt uit super zacht silicone voor een optimaal draagcomfort tijdens het slapen, zelfs als je slaapt op de zij.

Waarom? Een goede nachtrust draagt bij aan het welzijn van de mens. Vervelende geluiden of een lawaaierige omgeving kunnen storend zijn bij het concentreren op schoolwerk. Stiltedoppen kunnen ervoor zorgen dat je je beter kan focussen op je werk.

Zwemdoppen

Wie? Voor personen die willen genieten van een zorgeloze plons in het water. Dit type wordt meestal gebruikt tijdens het zwemmen, surfen, zeilen of in de douche.

Wat? De afsluiting van de gehoorbescherming is volledig waterdicht zodat u zorgeloos kan genieten tijdens uw wateractiviteit. De doppen zijn gemaakt uit een zacht silicone voor een comfortabele pasvorm. Het materiaal is drijvend waardoor de doppen altijd blijven drijven bij verlies.

Waarom? Na het zwemmen zijn uw oren flexibeler en vochtig. Dit is de ideale kweekbodem voor bacteriƫn waardoor een oorontsteking kan ontstaan.

Motordoppen

Wie? Voor motorliefhebbers die willen genieten van een motortocht zonder storend windgeruis

Wat? Deze gehoorbescherming bevat een filter voor storend windgeruis waarbij waarschuwingssignalen zoals een sirene hoorbaar blijven. Er is keuze uit verschillende filters met verschillende hoeveelheden demping. Het is gemaakt uit zacht silicone voor een comfortabele pasvorm. Deze doppen zijn geschikt voor onder een helm.

Waarom? Tijdens het motorrijden worden de oren blootgesteld aan extreem luide geluiden. Dit kan leiden tot onomkeerbare gehoorschade.

Jachtdoppen

Wie? Voor jagers die blootgesteld worden aan plotselinge kortdurende luide knallen.

Wat? De doppen beschermen uw gehoor terwijl u uw jagersactiviteit kan blijven uitvoeren. De gehoorbescherming bevat hoogontwikkelde elektronica zodat luide en plotselinge geluiden gedempt kunnen worden. De bescherming is gemaakt uit een zachte silicone voor een comfortabele pasvorm.

Waarom? Kortdurende plotselinge geluiden kunnen het gehoor beschadigen met een gehoorverlies als gevolg.

Contact Us

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.