Hoortoestellen

Welke hooroplossingen bestaan er?

In-het-oor hoorapparaat (IHO)

Het IHO is het kleinste en discreetste hoorapparaat op de markt. Het schaaltje wordt op maat van het oor gemaakt en bevat alle onderdelen van een hoorapparaat. Dit zorgt voor een optimaal draagcomfort. Er zit niets buiten de oorschelp waardoor het hoorapparaat onzichtbaar is. De mate waarin u gehoorverlies heeft en de breedte en de vorm van uw uitwendige gehoorgang bepaalt of dit type voor u mogelijk is. Het grote voordeel van het IHO is dat het makkelijk combineerbaar is met een bril of een mondmasker.

Achter-het-oor hoorapparaat (AHO)

Het AHO wordt achter de oorschelp gedragen. De microfoon vangt het geluid op en de versterker versterkt het geluid. Een dun transparant slangetje transporteert het geluid naar een zacht universeel dopje of een oorstukje in het oor. Het op maat gemaakte oorstukje maakt het draagcomfort groter. Dit type is geschikt voor lichte, matige en ernstige gehoorverliezen. De ernst van het gehoorverlies bepaalt de grootte van het hoorapparaat. Het hoorapparaat wordt evenwel steeds kleiner door vernieuwende technologie├źn. Dit type hoorapparaat is dus niet meer zoals u zich dit herinnert van vroeger.

Het grote voordeel is dat het toestel eenvoudig in gebruik is en gemakkelijk te onderhouden. Een achter-het-oor toestel is wat groter daarom zijn deze toestellen voorzien van meer innovatieve technologie├źn. Dit type is ook in een oplaadbare vorm beschikbaar zodat u zelf geen batterijen moet vervangen. Een ander enorm voordeel is dat deze hoorapparaten aanpasbaar zijn aan de ernst van het gehoorverlies. Als uw gehoorverlies plotseling zou veranderen, kan u het apparaat na een eenvoudige aanpassing toch blijven gebruiken.

Welk hoortoestel past bij mij?

Een keuze maken is soms moeilijk en daarom neemt Hoorpunt uitgebreid de tijd om de voor- en nadelen van elk hoorapparaat te bespreken. Heel wat factoren spelen een rol bij de keuze. De eerste belangrijke factor is uw gehoorverlies. Sommige gehoorverliezen laten niet elk type hoorapparaat toe. Bij personen met een normaal gehoor op de lage tonen, kan een in het oor hoorapparaat (IHO) leiden tot een verminderde geluidskwaliteit. Bij personen met minder goede lage tonen is een in het oor hoorapparaat (IHO) perfect mogelijk. Natuurlijk houden we ook altijd rekening met uw voorkeur. Vindt u onzichtbaarheid het belangrijkste, dan bekijken wij de mogelijkheden voor een IHO. Een andere belangrijke factor is de anatomie van uw uitwendige gehoorgang.

Contact Us

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.