Service

Gehoorverbetering in stappen

Stappenplan ‘Wat staat u te wachten bij Hoorpunt?’

1. Gehoortest

Vraagt u zich af hoe goed u woorden nog kan verstaan? Bij Hoorpunt kan u steeds kosteloos en vrijblijvend een gehoortest laten uitvoeren. Met deze test onderzoekt de audioloog hoe goed u pieptonen en woorden kan horen en verstaan in stilte en lawaai. Als uit deze test blijkt dat u gehoorverlies heeft en u graag een hoorapparaat wil testen, verwijzen wij u door naar een neus-keel-oor arts (nko-arts). Deze arts onderzoekt waar het gehoorprobleem vandaan komt. De arts kan u een voorschrift meegeven voor het testen van een hoorapparaat indien u aan de criteria voldoet. Met dit voorschrift kan u terugbetaling krijgen van de mutualiteit bij de aankoop van uw hoorapparaat. Indien u nog geen consultatie hebt gehad bij een nko-arts, helpen wij u hier graag mee verder. Vervolgens kunnen we op zoek gaan naar een oplossing. Hoorpunt maakt steeds een totaalbeeld van uw gehoorverlies, uw wensen, uw verwachtingen en uw budget om de best mogelijke optie voor u te vinden. Hoorpunt is een onafhankelijk hoorcentrum waardoor we vrij kunnen kiezen welk merk en type voor u geschikt is.

2. Proefperiode

De proefperiode in Hoorpunt verloopt volgens een vaste structuur. Wanneer de hoorapparaten zijn geleverd, nodigen wij u uit in het hoorcentrum. We stellen de hoorapparaten samen met u af volgens uw gehoorverlies en wensen. Vervolgens krijgt u uitgebreid uitleg over de werking van de hoortoestellen en het onderhoud ervan. U kan vanaf dan de hoorapparaten testen in uw dagdagelijkse omgeving. Gedurende de proefperiode komt u nog enkele keren op bezoek om bijkomende testen en afregelingen van uw hoorapparaat te laten uitvoeren. U ervaart namelijk pas echt het verschil met uw hoorapparaten door ze enkele weken te testen in uw dagdagelijkse omgeving. Het testen van een hoorapparaat en de bijregelingen ervan zijn altijd gratis en vrijblijvend. Deze proefperiode duurt minstens 2 weken. De proef loopt totdat u volledig overtuigd bent dat de hoorapparaten een meerwaarde zijn in uw leven.

3. Aankoop hoortoestel

Indien u tevreden bent over de werking van de hoortoestellen wordt de proefperiode afgerond. De audioloog neemt het dossier van terugbetaling op zich. Hoorpunt vordert rechtstreeks het verschil bij uw ziekenfonds zodat u enkel uw eigen opleg dient te betalen. Meer informatie over de prijzen van de hoorapparaten vindt u bij de audioloog.

4. Nazorg

Ook na uw aankoop staat de audioloog steeds voor u klaar.

We raden u aan om halfjaarlijks op controle te komen aangezien uw gehoorverlies kan veranderen. Tijdens deze afspraak worden uw hoortoestellen volledig gereinigd zodat deze terug functioneren volgens de normen. De audioloog onderzoekt vervolgens of u nog voldoende hoort met de hoorapparaten. Er worden indien nodig aanpassingen gedaan aan de instellingen van uw hoorapparaten. De audioloog neemt graag de tijd om eventuele problemen op te lossen. Met een goede nazorg gaat een hoorapparaat minstens 5 jaar mee.

“Het rendement van uw hoortoestel is afhankelijk van een goed onderhoud”

Tussenkomst mutualiteit

U kan van een tussenkomst van uw mutualiteit genieten. Het terugbetalingstarief van de mutualiteit wordt bepaald door een aantal factoren: uw leeftijd en of u kiest voor één of twee hoorapparaten. Vanaf 2019 maakt de mutualiteit een onderscheid tussen de terugbetalingstarieven bij klanten < 18 jaar, tussen 18 en 65 jaar en ouder dan 65 jaar. Het terugbetalingstarief is voor elk type toestel en elke prijsklasse gelijk. De eigen opleg wordt bepaald door de prijscategorie en dus het technologieniveau dat u kiest. Meer informatie kan u krijgen bij onze audioloog. U heeft om de vijf jaar terug recht op terugbetaling van de mutualiteit.

Garantie

De nazorg van uw hoorapparaat is gedurende vijf jaar gratis. Deze nazorg bevat de bijregelingen van uw hoorapparaat en het onderhoud. Gedurende de vijf jaar bent u ook verzekerd voor schade aan uw hoorapparaat indien dit is ten gevolge van een fabricagefout zoals een defect aan uw hoorapparaat. Voor schade die u zelf veroorzaakt bent u niet verzekerd. Meer informatie over de regelgeving en uitzonderingen vindt u bij onze audioloog. Tot slot heeft u gedurende vijf jaar recht op gratis batterijen.

Welke merken verkopen wij

Merken

De klankkleur varieert per merk. Omdat Hoorpunt een onafhankelijk hoorcentrum is, kunnen wij diverse merken aanbieden. Wij verdelen enkel A-merken zoals Starkey, Signia en Oticon. We hebben zodoende een breed aanbod van in-het-oor (IHO) en achter-het-oor (AHO) hoorapparaten zodat we aan alle wensen tegemoet kunnen komen. We werken steeds met de nieuwste technologieën.

Contact Us

Give us a call or fill in the form below and we will contact you. We endeavor to answer all inquiries within 24 hours on business days.